Affiliate marketing vinder indpas alle steder i disse år, af den simple grund at det for mange er en rigtig god kilde til ekstraindtjening (eller fuldtidsjob) som i mange tilfælde er passiv indtægt. I denne artikel fortæller jeg, hvad affiliate marketing er og hvordan du også kan komme i gang med at tjene “nemme penge” med denne metode.

 

Hvad er affiliate marketing?

Affiliate marketing er et marketing greb, hvor du som affiliate partner tjener penge  ved at promovere et produkt eller en service lavet af en anden forhandler eller annoncør. Som affiliate partner tjener du penge for at levere et specifikt resultat til forhandleren eller annoncøren.

Typisk er resultatet et salg. Men nogle programmer kan belønne dig for kundeemner, gratis prøvebrugere, klik til et websted eller at få downloads til en app. Du belønnes oftest med en proncentdel af salget eller en fast kommission pr. opnået resultat.

Det kan være en ret lukrativ forretning – især når det gælder formidlingen af dyrere produkter, da din “løn” ofte er ml. 5-10% af købet. Og det er oftest ikke bare købet af et enkelt produkt, men summen af det samlede køb, kunden foretager.

SEO ekspert ekspert

Jeg hedder Katrine, er SEO ekspert og mit mål er at tage mystikken ud af SEO og gøre det simpelt for dig. Du får mine 12-15 års SEO erfaring kogt ned til saft. Velbekomme og selv tak 🙂

Affiliate marketing mini kursus

Dette minikursus til 0,- kr er dit første skridt til affiliate marketing. Du kan være i gang med at skabe passiv indtægt med det samme. Tilmeld dig kurset herunder.
Samtid tilmelder du dig mit nyhedsbrev med flere affiliate tips - du kan afmelde dig til enhver tid.

Please wait...

Tak for din tilmelding! Minikurset er nu på vej per e-mail. Tjek evt. dit spamfilter.

Hvordan fungerer affiliatemarketing et rent praktisk?

Kort fortalt, så tilmelder du dig et affiliate netværk. Dette er en formidler af affiliate aftaler, det vil sige at de har aftaler med en lang række forhandlere, der gerne vil sælge deres produkt gennem en affiliate partner.

I disse affiliate netværk findes programmer (webshops) indenfor alle brancher lige fra hus og have til møbler og sportsudstyr. Du vil helt sikkert kunne finde et program/webshop med produkter, der matcher dit interesseområde.

Du kan bladre gennem deres kartotek af mulige programmer og når du har fundet en eller flere af disse, får du et personligt link til deres hjemmeside. 

Når så en af dine følgere klikker på dette link, sættes en cookie, altså et lille stykke kode, der linker dig til denne kunde. Hvis så denne kunde køber produktet indenfor en given periode (ofte 30-60 dage – det bestemmes af webshoppen) så belønnes du med en procentdel af salget.

Din kommission for salget udbetales via dit affiliate netværk, nemt og bekvemt.

Det er gratis at tilmelde sig et affiliate netværk og af den grund er det “omkostningsfrit” at komme i gang – det koster dig kun din tid. Herunder findes tips til gode danske affiliate netværk.

Anbefalinger til gode danske affiliate netværk

Det kan være lidt af en jungle at finde de gode affiliate netværk, og det gør tingene rigtigt meget nemmere at komme fra start med den rigtige partner. Derfor kommer jeg her med mine anbefalinger til de bedste danske affiliate netværk.

Partner Ads til affiliate marketing i Danmark

Partner Ads

Partner Ads er det absolut bedste affiliate netværk i Danmark lige nu. Det er nemt at tilmelde sig og de er det netværk med flest tilmeldte webshops (affiliate programmer) i Danmark.

 

 • Nem tilmeldig – du kan være i gang med det samme
 • Gratis at benytte
 • Imponerende antal affiliate programmer – du kan finde produkter indenfor de fleste brancher
 • Især gode hvis du vil markedsføre fysiske produkter af enhver slags
 • Nem udbetaling – Den 1. i hver måned (minimum 100 kr)
 • God kundeservice – de er hurtige til at besvare dine spørgsmål pr. mail
 • Du kan både tilmelde dig som den der, vil markedsføre andres produkter eller tilmelde din egen webshop så andre kan markedsføre dine produkter (annoncør). 
Ad Service tilbyder affiliate marketing i Danmark

AdService

AdService nok det næststørste affiliate netværk i Danmark. De har en meget professionel tilgang og derfor skal man godkendes som affiliate. Herefter tildeles man en rådgiver, som er behjælpelig med at få dig i gang.

 

 • Lidt mere omstændig tilmelding
 • Høj kundeservice når først man er ”inde”
 • Gratis at benytte
 • Især gode til abonnementsservices på f.eks. læsestof, telefoni og produkter på abonnement
 • Udbetaling d. 1 i hver måned (minimum 1000 kr.)
 • Du kan både tilmelde dig som den der, vil markedsføre andres produkter eller tilmelde din egen webshop så andre kan markedsføre dine produkter

Vil du hellere tilmelde dig som annoncør og dermed promovere din egen webshop, kan du gøre det her

3 måder at markedsføre dine affiliate produkter

Det er i store træk op til dig, hvordan du vil formidle dit salg af affiliate produkter (dog er der regler for at du ikke må annoncere for at opnå salg). 

Her er 3 metoder, der virker:

1: Effektiv SEO på din hjemmeside/blog

Hvis du har en hjemmeside med en blog, kan dette være alletiders redskab til at nå dine kunder og hjælpe dem til at vælge de rette produkter. Lad os sige du er kostvejleder og der er en række helseprodukter, du kan stå inde for. Her kan du lave en fin artikel omkring disse produkter og så naturligvis linke ind til forhandlere af produkterne.

Artiklen kan du gøre synlig for din målgruppe via god SEO og dermed få adgang til en masse trafik af høj kvalitet, og dermed et stort indtjeningspotentiale.

Har du ikke helt tjek på, hvordan du arbejder med SEO og bliver nummer 1 i google, så kan jeg hjælpe dig. Tjek mulighederne for SEO undervisning og mine SEO kurser.

Artiklerne vil du naturligvis også dele på dine sociale medier.

2: Nyhedsbreve med anbefalinger til produkter

Har du en god følgerskare på dit nyhedsbrev, så kan dette være ganske lukrativt. Især hvis du gør dig umage med at sammensætte indholdet på dygtig vis.

Hvis du har autoritet på området og kan stå inde for produktet, ja så er der gode muligheder for indtjening på denne måde.

Ulempen er, at nyhedsbreve er en “engangsforestilling” hvor du kun høster frugten af dit arbejde en enkelt gang. Derfor kan du overveje om mailen skal sættes op som en automatiseret mail til dem der tilmelder sig dit nyhedsbrev.

Vil du have tips til et godt nyhedsbrevsystem til automatisering, kan du læse mere her.

3: Podcast

Laver du podcasts, er det helt oplagt at prøve at indtænke affiliate marketing i dette. Men det kræver i høj grad at du kan stå inde for produktet.

Men husk nu på, at alt salg tilskrives dig. Så hvis du anbefaler en specifik webshop i din podcast og lægger et link til denne, ja så vil du få en kommission af alt salg.

Podcasts har igen den fordel, at det er indhold der bliver liggende derude, og kan skaffe dig et jævnt flow af passiv indtægt i lang tid fra nu.

Dit engagement som affiliate partner er afgørende

Det er utroligt forskelligt hvor engagerede forskellige affiliate partnere er i de produkter, de sælger. Men det kan have ret afgørende betydning, hvor højt dit engagemet er ifht. dit salg. 

Nogle vælger at sælge produkter, som de ikke selv bruger og kan stå inde for. Det afspeljer sig ofte i engagementet i det indhold, der laves.

Andre sælger kun de produkter, de selv kan stå inde for, for at bevare deres brandnavn.

Der er en verden til forskel på de to ifht hvor meget du konverterer (altså sælger). Folk derude kan godt mærke, om du er engageret. Har du en fast følgerskare, så kan det absolut betale sig kun at byde ind med produkter, du selv kan stå inde for.

Kommer dit salg fra god SEO, så kan du nemmere slippe afsted med blot at anbefale de produkter, der passer til dit SEO arbejde.

Jeg håber jeg kunne svare på spørgsmålet: hvad er affiliate marketing, og har du spørgsmål, er du selvfølgeligt velkommen til at kontakte mig.

Jeg tilbyder i øvrigt et affiliate marketing kursus der kan kombineres med at opgradere dine SEO kompetence. Kontakt mig hvis du vil høre nærmere.

Få undervisning i SEO – og få 75% betalt

Vidste du, at hvis du er selvstændig og din virksomhed er under 5 år gammel, så er du med stor sandsynlighed berettiget til at modtage tilskud på 75% til undervisning i SEO?

Min SEO undervisning er tilskudsberettiget, så det er alletiders mulighed for at pågradere dine SEO evner til en meget fordelagtig pris.

Du kan læse mere om tilskudsordningen her, og ellers er du meget velkommen til at kontakte mig, så taler vi om, hvordan vi kan få dig gjort til SEO ekspert.

Jeg håber du fik svar på dit spørgsmål: Hvad er SEO optimering, og du er selvfølgeligt velkommen til at kontakte mig, hvis du vil vide mere.

Sådan finder du mig:

Thor Online Markedsføring

Katrine Thorulf

Kystvej 26, 8500 Grenaa
T: 51805496
E: hej@thor-online.dk