Hvad er forskellen på shared hosting og cloud hosting? Det er måske et lidt nørdet spørgsmål, men ikke desto mindre vigtigt, når du vælger din webhost til din hjemmeside – i al fald hvis du ønsker et website der performere godt ifht. din SEO.

I artiklen her giver jeg dig et overblik over de to løsninger, så du kan vælge den løsning, der er bedst for dig.

 

Hvad er hosting overhovedet?

Lige til en starter, må jeg ridse op, hvad hosting er. På dansk kaldes det også et webhotel, og der er der hvor dine filer til hjemmesiden ligger. Hver enkelt side på din hjemmeside er en fil, det samme er billeder og dertil en masse forskellig kode. Dette skal placeres i mapper et sted, og overordnet set lejer du en mappe til at placere dine filer i, når du køber et webhotel.

Webhosten stiller derefter en række servere til rådighed, som sørger for at dette indhold leveres så hurtigt som muligt til dine læsere rundt om i verden.

SEO ekspert ekspert

Jeg hedder Katrine, er SEO ekspert og mit mål er at tage mystikken ud af SEO og gøre det simpelt for dig. Du får mine 12-15 års SEO erfaring kogt ned til saft. Velbekomme og selv tak 🙂

Vigtigt at vælge den rigtige type hosting

Der er mange hosting muligheder derude, og modsat hvad mange tror, så er der rigtigt meget forskel på de forskellige løsninger. Det har ret stor betydning for hastigheden på din hjemmeside, hvilken host du bruger, og hastighed er en af de vigtigste ting, når vi taler SEO.

Er din hjemmeside langsom, ja så bliver in hjemmeside simpelthen ikke vist lige så tit som dine konkurrenter, der har et hurtigere website.

Herunder forklarer jeg forskellen på shared hosting og cloud hosting, som er et par af de mest almindelige hostingtyper derude.

 

Hvad er shared hosting?

Shared hosting er nok det, de fleste bruger, simpelthen fordi det er en forholdsmæssigt billigere løsning end f.eks. cloud hosting.

Konceptet er at når du køber dit webhotel her (og altså lejer en mappe på deres computer), ja så deler du pladsen med alle de andre på samme webhotel.

Det fede er at når der er mange brugere, så er der mange til at betale regningen for udstyr og diverse, og derfor er udbyderen i stand til at gøre produktet rigtigt billigt.

Det mindre fede er at i alle deler de ressourcer der er til rådighed. Det betyder, at hvis nabo websitet er stort og har en masse besøg, ja så snupper den ressourcerne, og du vil opleve at dit website bliver langsommere.

Det er altså bare noller, når man virkeligt arbejder hårdt med sin SEO, for præcis dette kan du ikke gøre noget ved.

Din SEO bliver aldrig bedre end din webhost.

Mange vil derfor – når deres hjemmeside er blevet større og man begynder at arbejde seriøst med SEO – skifte til en cloud løsning, som jeg fortæller om herunder.

 

Hvad er cloud hosting?

I cloud hosting får din hjemmesiden sin egen plads på webhotellet, som ikke deles med andre.

På dette sted er ressourcerne 100% dine, og det betyder, at selvom naboen har et kæmpe website, så vil det ikke gå ud over din hjemmeside.

Dertil er der også større stabilitet og sikkerhed, fordi systemet er bygget op med en række forskellige computere, snarer end en enkelt en til mange brugere, som gør systemet mindre sårbart over for nedbrud.

Det fede ved cloud hosting er altså, at du får meget bedre performance der ikke påvirkes af andre, du får større driftstabilitet, sikkerhed og mindre nede-tid.

Det mindre fede er at det koster lidt mere end en shared løsning.

 

Hvad skal du så vælge?

Det kan være super fint at vælge en shared løsning, når du starter et website op og lige skal i gang, og finde ud af om du har lyst til det der SEO.

Men hvis butikken vokser og du finder ud af, at SEO er noget du vil, og at du ønsker at satse på (gratis) organisk trafik, så er det en virkeligt god ide at skifte over til en cloud løsning.

Min sikre anbefaling til et cloud baseret webhotel

Jeg har over tiden bygget rigtigt mange hjemmesider, og haft dem liggende hos en del forskellige webhoteller, men min absolutte favorit er Siteground

siteground hosting

Siteground er prisvenlig cloud hosting for hjemmesider af enhver størrelse og type. 

Det er et virkeligt brugervenligt system det gør det super nemt at oprette eller flytte især en wordpress hjemmeside til deres platform. Det kan virkeligt anbefales – især hvis du leder efter et godt wordpress webhotel.

Jeg kan lige fremhæve nogle af de gode features:

  • Det er enkelt og ligetil at installere wordpress
  • Gratis migrering af hjemmesider fra en anden webhost til Siteground (hvis man gør det selv – og ellers kan de hjælpe for et symbolsk beløb, mere om det nedenfor).
  • WordPress SuperCacher der forbedrer indlæsningstiden væsentligt
  • Siteground Optimizer plugin der i sig selv optimerer WordPress performance på din hjemmeside

SiteGround har WordPress hosting til alle behov – så du kan finde noget der passer dig, uanset om du har et stort eller småt site.

Deres startup plan koster kun 3.99$ pr måned og den plan passer til de fleste “almindelige” hjemmesider. Set med SEO øjne, er dette alle pengene værd.

Er det svært at skifte hosting løsning?

Hvis du vil skifte til en cloud løsning, og du vælger den rigtige host, så er det ikke svært. Har du lidt teknik snilde, kan du ofte gøre det selv via en app. Vil du helst gøre det selv, så tilbyder de største udbydere at gøre det til få penge (feks. Koster det 25 eur (2022) hos siteground).

siteground hosting

Sitegrond opfylder – efter min mening, alle krav til en god webhost løsning.

Vil du lære at lave din egen SEO?

Hvis du har lyst til at arbejde med SEO og blive din egen ekspert på området, så tilbyder jeg SEO undervisning til dig der har lyst – uanset om du er god til teknik eller ej.

Jeg har specialiseret mig i at lære soloselvstændige og marketingansvarlige at lave deres egen SEO. I min SEO undervisning får du 12-15 års erfaring kogt ned til et kort kursusforløb. Det vil sige, du kan være tilbage på 1. pladsen i løbet af kort tid.

Kontakt mig nu for mere information eller tjek mine aktuelle SEO kurser lige her.

 

Jeg håber du fik svar på dit spørgsmål: Hvad er SEO optimering, og du er selvfølgeligt velkommen til at kontakte mig, hvis du vil vide mere.

Sådan finder du mig:

Thor Online Markedsføring

Katrine Thorulf

Kystvej 26, 8500 Grenaa
T: 51805496
E: hej@thor-online.dk