Ønsker du dig en SEO venlig hjemmeside? Så er det vigtigt at tænke SEO ind fra starten

På siden her fortæller jeg om nogle af de ting der afgør, om du vil opnå en SEO venlig hjemmeside. 

Tillykke, du er her sikkert fordi du ved hvor vigtigt SEO er. hvis man vil noget med sin hjemmeside.

Jeg siger tillykke fordi jeg ved at alt for mange ikke er bevidste om vigtigheden af dette. Jeg ser rigtigt ofte at folk har fået lavet en ny, fin (og dyr) hjemmeside, men der kommer ligesom ikke rigtigt nogen besøg – og endnu færre henvendelser fra nye kunder.

Hvorfor ikke?

Hvis du ikke fra starten er bevidst om at lave en SEO venlig hjemmeside, ja så er din nye, fancy hjemmeside ikke meget andet end et visitkort på nettet.

Et visitkort som folk kun møder hvis du fortæller om den, giver din kunde et link eller reklamerer for den rundt omkring.

Dette er præcis grunden til at mange sætter spørgsmålstegn ved, om det overhovedet kan betale sig at have en hjemmeside.

Og det kan absolut betale sig at have en hjemmeside – hvis man griber tingene rigtigt an.

Intensivt 1-1 SEO forløb

Jeg hedder Katrine, er SEO ekspert og mit mål er at tage mystikken ud af SEO og gøre det simpelt for dig. Du får mine 12-15 års SEO erfaring kogt ned til saft. Velbekomme og selv tak 🙂

Jeg kan hjælpe med at lave en SEO venlig hjemmeside

 

SEO tiltrækker købsklare kunder til din hjemmeside på autopilot

Kender du SEO’ens ægte superpower? Den bliver tydelig når man tænker over hvor dine kunder er i købsrejsen.

Med SEO kan man gå målrettet efter de kunder, der allerede er langt nede i købstragten. På mere hverdagsdansk hedder det: kunder der er parat til at købe.

Når din kunde taster “psykolog aarhus” eller “hjælp til fødselsdepression” så kan du godt regne ud at de befinder sig et sted, hvor de har taget en beslutning om at nu er det på tide at søge hjælp.

Her skal du så være til stede lige når de foretager denne søgning (som langt de fleste starter i google).

Modsat – hvis du bruger de sociale medier til at indfange kunder, ja så er det langt mere op til tilfældighederne om du rammer dem på lige præcis det tidspunkt, hvor de er parate til at købe.

Med andre ord: SEO kan være en særdele lukrativ forretning og derfor er det yderst vigtigt at du sørger for din hjemmeside er SEO venlig fra starten.

 

Hvilken fordel har man af at tænke SEO ind fra starten?

Strukturen på din hjemmeside er afgørende for, hvordan den vil klare sig i google. Står du og skal have ny hjemmeside, så har du en kæmpe mulighed for at lave den helt rette struktur. Det er så meget nemmere at få på plads fra starten frem for at skulle ændre det hen ad vejen. Ja faktisk kan det være ret dyre lærepenge ikke at få gjort forarbejdet godt nok.

Dertil er der også bare nogle tekniske ting, som er omstændige at ændre senere. Så det er bare virkeligt smart at sikre at teknikken er på plads fra starten. Det er i virkeligheden en af de første og vigtige trin når man planlægger sit SEO projekt.

SEO proces

Hvad gør en hjemmeside SEO venlig?

Her kommer jeg med nogle vigtige bud, der kan gøre tingene meget nemmere for dig på sigt.

 

1: Sørg for at det tekniske spiller.

Først og fremmest skal der være styr på den tekniske del. Vælg et moderne system, f.eks. wordpress, som bygger på tekniske standarder der lever op til googles strenge krav til teknikken. 

Dit webbureau vil helt sikkert have styr på den del. Hvis du bygger selv, så sørg for at lave google søgninger på, hvorvidt dit valgte system nu også er så SEO venligt som du ønsker.

2: Køb ikke for billig webhosting

Mange tænker ikke over at hosting – altså der hvor du har din hjemmeside til at ligge – kan have betydning for performance. Men det har den altså.

Det skyldes at de servere der bruges har en stor effekt på din hjemmesides performance. Er serverne ikke teknologisk tidssvarende og er der ikke båndbredde nok, vil det gå ud over hastighed og performance på din hjemmeside. Og det kan du altså ikke “optimere” dig ud af.

3: Tjek at det er muligt at tilføje META tekster

Det er helt essentielt at du selv kan styre dine meta tekster, når du laver din egen SEO. Men det er altså ikke alle systemer, der tilbyder denne mulighed.

De fleste gør heldigvis, men hvis du er uheldig, så vil systemet trække dette indhold automatisk, og du har ikke selv mulighed for at lave lækre, fængende META tekster der trækker kunder ind på din hjemmeside.

4: Sørg for et lækkert visuelt design

Ja det er rigtigt – google har ikke øjne og kan ikke se om noget er “pænt”. Men google kan mærke alt hvad brugeren gør og derfor har google en virkeligt god fornemmelse af, hvad brugeren generelt synes om din hjemmeside.

Hvis ikke brugeren finder din side tiltalende, troværdig og indbydende, så vil du opleve flere “bounces”. Et bounce er en person der kommer ind på din hjemmeside og forlader den hurtigt igen, uden at klikke på noget. Det vil du for alt i verden gerne undgå, da det signalerer lav kvalitet – så sørg for at det visuelle spiller.

5: Hastighed er alfa og omega

Hjemmesidens hastighed er det, der skiller fårene fra bukkene. Loader den langsomt, så giver det sig selv at folk smutter igen. Det kan google se, og du får kontant afregning i form af lave placeringer.

Hvad kan du gøre ved det? Kig på punkt 1 + 2 i denne artikel. Teknikken og webhosting er to yderst centrale ting, der skal spille, for at du får en hurtig hjemmeside.

Derudover er det meget vigtigt at være opmærksom på billeder og andre medier på siden. Er de for tunge, så sænker det loadtiden markant.

Hold dig så vidt muligt under 100 kb på dine billeder, og lad være at indlejre video og lyd på din hjemmeside. Læg det i stedet op et eksternt sted (feks youtube eller en podcast service) og læg linket ind på din hjemmeside.

6 – Mobilvenlighed – den kommer vi ikke udenom

I de fleste brancher er der en klar overvægt af brugere, der tilgår din hjemmeside fra mobilen. Det betyder, du er nødt til at kigge på dit design igennem mobile øjne.

Først og fremmest skal siden være “responsiv”. Det betyder, den automatisk skal kunne tilpasse sin størrelse efter skærmen. De fleste moderne systemer kan det nu, men tjek alligevel for en god ordens skyld.

Nogle systemer tillader at du nemt kan designe de enkelte sider, så du har et forskelligt design alt efter om siden tilgås fra mobil, tablet eller computer.

Det kan være super hensigtsmæssigt at man f.eks. kan sætte et billede til ikke at blive vist, når det er på mobilen. Bare fordi at brugeroplevelsen altså er anderledes når man sidder med mobilen.

Jeg vil klart anbefale at du kigger efter et system med denne funktion.

Bestil en SEO optimeret hjemmeside hos mig eller få din gamle hjemmeside genopfrisket

 

Jeg kan hjælpe dig videre med en ny hjemmside som er oprimeret ifht SEO.

Du kan enten får lavet en helt ny hjemmeside, eller jeg kan bruge en dag på at optimere din eksisterende side.

Har du andre ønsker, er du velkommen til at kontakte mig. Så giver jeg gerne et godt tilbud. Kontakt mig her.

Få hjælp til selv at lære SEO så du selv kan bygge en SEO venlig hjemmeside

Jeg har specialiseret mig i at undervise soloselvstændigt og marketingansvarlige i SEO. Min undervisning er baseret på 1:1 oplæring og jeg har lavet flere typer undervisning, der passer til flere behov.

Hvis du gerne selv vil lave din hjemmeside seo-venlig, så kan dette være vejen frem. Du kan købe et klippekort til SEO undervisning hos mig – og lære selv at bygge din SEO i dit tempo. Læs mere om min SEO undervisning her.

Jeg tilbyder også intensive SEO kurser, til dig, der vil hurtigt og effektivt i gang. Du kan læse mere om mine SEO kurser lige her.

 

Sådan finder du mig:

Thor Online Markedsføring

Katrine Thorulf

Erik Klippings Vej 12
8400 Ebeltoft
T: 51805496
E: hej@thor-online.dk