Der er flere grunde til at gå op i wordpress sikkerhed – altså sikkerheden på din hjemmeside. Den ene side er, at det har betydning for SEO og dine placeringer i google, det andet er at du kan spare dig selv for en hel del frustrationer ved at være på forkant og sørge for at sikkerheden er på plads, så du ikke risikerer at blive hacket.

I denne artikel får du 3 vigtige tips til at skabe en sikker wordpress hjemmeside.

 

1: Få styr på https/http – det har stor betydning for din SEO

 

Har du tænkt på det lille ”S” der står efter http i din hjemmeside adresse? Det lille ”s” er en del af det der kaldes en ”protekol” og s’et står for secure. Kort fortalt betyder det at din hjemmeside har et SSL certifikat tilknyttet som gør at den information der sendes frem og tilbage når nogen er på hjemmesiden er krypteret. Det kan f.eks. være når nogen køber noget på din hjemmeside, logger ind på et kundeområde eller taster oplysninger i en kontaktformular.

Dette er vigtige oplysninger og google vil altid sørge for kun at sende folk videre til sider hvor der ikke er risiko for hacking.

Det betyder at har du ikke et SSL certifikat (din hjemmeside begynder med https) så vil du ikke få lige så mange besøg fra google som hvis det var på plads. Over tid vil din hjemmeside slet ikke blive vist.

Vil du gerne lære mere om SEO og hvordan du lykkes med at blive nummer 1 i google, kan du se nærmere på min SEO undervisning.

SEO ekspert ekspert

Jeg hedder Katrine, er SEO ekspert og mit mål er at tage mystikken ud af SEO og gøre det simpelt for dig. Du får mine 12-15 års SEO erfaring kogt ned til saft. Velbekomme og selv tak 🙂

2: Hold din wordpress hjemmeside opdateret

 

WordPress er et fantastisk hjemmeside system, men det har også sine svagheder. Den måske største er at det er en af de nemmere at hacke. Det hænger sammen med de mange plugins man kan hente. Indimellem finder hackere svagheder i disse plugins og det er vejen ind til at hacke hjemmesiden. Udvilkere er dog meget obs på dette, og lige så snart en svaghed opdages, vil det blive fikset i en opdatering.

Derfor er det uhyre vigtigt at du holder din hjemmeside opdateret – både ifht din wordpress version, dit tema og dine plugins. Du kan evt. sætte dette til automatisk opdatering, hvis ikke du logger ind på din side så ofte.

 

3: Slet ubrugte temaer og plugins for større wordpress sikkerhed

 

Du skal kun bruge et tema på din wordpress hjemmeside så sørg for at slette de andre temaer, du måske har testet samt dem der ligger på forhånd når du installerer wordpress.

Dertil vil du sikkert installere forskellige plugins og indimellem også deaktivere dem igen. Sørg for at slette de plugins, du ikke bruger, da de stadigt udgør en sikkerhedsrisiko.

 

4: Brug stærke passwords og et unikt brugernavn

 

Det har du sikkert hørt tusinde gange, men det er altså vigtigt med et stærkt password for optimal wordpress sikkerhed. Det ideelle er at bruge det password, som wordpress kan generere til dig. Det næstbedste er at lave et godt langt password hvor du både bruger store og små bogstaver, tal og specialtegn. Med lidt snilde kan du sagtens lave et, du kan huske. F.eks. Kun24dageTilJul!

 

5: Implementér two-factor authentication (to faktors godkendelse)

 

Du kender det sikkert allerede fra google og facebook, men du kan også godt implementere dette på din hjemmeside, så du skal godkende login på to forskellige måder.

Den mest brugte er ”google authenticator” som er an app, du henter til din smartphone, for at godkende herfra, når du logger ind.

Nogle sikkerhedsplugins tilbyder denne service med det samme. Jeg anbefaler Sitegrond som wordpress webhotel, og de tilbyder et plugin (Siteground security plugin) med denne indbyggede funktion. Det er dog stadigt nødvendigt at du har en smartphone hvor google authenticator kan installeres.

Vil du lære at lave din SEO selv?

Jeg har specialiseret mig i at lære soloselvstændige og marketingansvarlige at lave deres egen SEO. I min SEO undervisning får du 12-15 års erfaring kogt ned til et kort kursusforløb. Det vil sige, du kan være tilbage på 1. pladsen i løbet af kort tid.

Kontakt mig nu for mere information eller tjek mine aktuelle SEO kurser lige her.

I en begrænset periode kan du få 75% af dit SEO kursus betalt

Vidste du, at hvis du er selvstændig og din virksomhed er under 5 år gammel, så er du med stor sandsynlighed berettiget til at modtage tilskud på 75% til undervisning i SEO? Fra tid til anden kan du få penge fra en pulje til at styrke dine SEO kompetencer.

Du kan læse mere om tilskudsordningen her, og ellers er du meget velkommen til at kontakte mig, så taler vi om, hvordan vi kan få dig gjort til SEO ekspert.

Sådan finder du mig:

Thor Online Markedsføring

Katrine Thorulf

Kystvej 26, 8500 Grenaa
T: 51805496
E: hej@thor-online.dk