Har det betydning, hvilket wordpress webhotel man bruger set med SEO øjne? Det spørgsmål får jeg indimellem, og det korte svar er: JA.

I denne artikel kommer jeg med en forklaring på, hvorfor dit valg af webhotel ikke er ligegyldigt samt en anbefaling til et webhotel der fungerer super både ifht wordpress og SEO.

Hvorfor er det vigtigt med et godt webhotel når man arbejder med wordpress og SEO?

 

De færreste tænker over at et webhotel ikke bare er et webhotel. Det er rigtig stor forskel på, hvor godt teknikken fungerer på de enkelte udbydere på markedet.

Og en af de helt store grunde er: Du kan ikke SEO optimere dig ud af en webhost server, der fungerer dårligt med wordpress.

Du bruger måske redskabet “Google PageSpeed Insights” til at tjekke hvor hurtig din hjemmeside er. Hastigheden er en utroligt vigtig faktor i kampen om de gode placeringer i google og dette redskab giver en fin indikator på, hvordan din hjemmeside performer.

I nogle tilfælde vil du få en melding på at dit website er langsomt pga. en for lang indledende serversvartid.

En typisk optimeringsmeddelelse

Den kan du altså ikke SEO optimere dig ud af, lige meget hvor meget du hopper og danser. Der er kun et at gøre: Skift til et webhotel med ordentlig serverkapacitet og som spiller sammen med wordpress.

SEO ekspert ekspert

Jeg hedder Katrine, er SEO ekspert og mit mål er at tage mystikken ud af SEO og gøre det simpelt for dig. Du får mine 12-15 års SEO erfaring kogt ned til saft. Velbekomme og selv tak 🙂

Vælg en udbyder der spiller sammen med wordpress

Ikke alle webhoteller spiller lige godt sammen med wordpress. Det er et spørgsmål om, hvor godt serverne er sat op til at understøtte teknikken bag wordpress.

Derudover så tilbyder de dedikerede wordpress webhoteller også plugins der sørger for et godt samspil mellem din hjemmeside og host-platformen.

Du vil også opleve, at de webhoteller der specialiserer sig i at hoste wordpress vil have en support stab der kender til wordpress udfordringer – og ikke kun ting relateret til hosting. Det giver dig en stor fordel hvis du har problemer og får brug for support.

Vigtige parametre at kigge på, når du vælger din webhost

Der er noget funktionalitet der skal være på plads, for at dit webhotel vil fungere optimalt ifht. SEO. Nedenstående ting skal du være obs på:

Hostingtype

Der er stor forskel på cloud hosting og shared hosting. Førstnævnte er ofte meget hurtigere og performer bare bedre end det lidt billigere shared hosting. Du kan læse mere om forskellen på cloud hosting og shared hosting her.

Oppetid (Uptime)

Dette dækker over, hvor stabilt din host er ifht. at være oppe at køre. Det sker fra tid til anden at serveren går ned, hvilket betyder din hjemmeside er nede. Sker dette for ofte, vil det have negativ indflydelse på din SEO.

Hastighed

Det er bare alfa og omega at dit site loader hurtigt – simpelthen fordi det er afgørende for brugeroplevelsen. Går der bare 400 milisekunder, er brugeren hurtigt væk. Så din host skal kunne levere på denne parameter.

SSL

Dette er et sikkerhedscertifikat (det der gør at hjemmesideadressen starter med https i stedet for http). Dette skal være på plads før at sikkerheden er på plads. Er sikkerheden ikke i top, så er google ikke din ven. Så sørg for at din host stiller SSL certifikater til rådighed. Mange gør dette gratis.

Backups

Det kan være ret fatalt at få virus eller blive hacket, hvis ikke man har styr på sine backups. Hvis du mister al dit indhold, ja så er dit gode SEO arbejde jo spildt. Mister du ikke data, kan der stadigt være en del nedetid, som også har en negatvi effekt. Sørg derfor for at din webhost har et godt backup system – som minimum helst på daglig basis.

En god support

Hvis du nogensinde har oplevet at dit site er gået ned og supporten har taget dage om at svare, så ved du hvor vigtigt det er med en god support når lokummet brænder. Men support er ikke kun support. Der er stor forskel på om supporten kun kan hjælpe med hosting problemer, eller om de også har forstand på wordpress. 

Min sikre anbefaling til et wordpress webhotel

Jeg har over tiden bygget rigtigt mange hjemmesider, og haft dem liggende hos en del forskellige webhoteller, men min absolutte favorit er Siteground

siteground hosting

Siteground er et af de webhoteller der rent faktisk anbefales af WordPress selv. Siteground tilbyder nogle fede features inkl. WordPress optimerede servere og prisvenlig hosting for hjemmesider af enhver størrelse og type. 

Derudover er det et virkeligt brugervenligt system det gør det super nemt at oprette eller flytte en wordpress hjemmeside til deres platform.

Jeg kan lige fremhæve nogle af de gode features:

  • Det er enkelt og ligetil at installere wordpress
  • Gratis migrering af hjemmesider fra en anden webhost til Siteground (hvis man gør det selv – og ellers kan de hjælpe for et symbolsk beløb, mere om det nedenfor).
  • WordPress SuperCacher der forbedrer indlæsningstiden væsentligt
  • Siteground Optimizer plugin der i sig selv optimerer WordPress performance på din hjemmeside

SiteGround har WordPress hosting til alle behov – så du kan finde noget der passer dig, uanset om du har et stort eller småt site.

Deres startup plan koster kun 3.99$ pr måned og den plan passer til de fleste “almindelige” hjemmesider. Set med SEO øjne, er dette alle pengene værd.

Har du et større site og vil hoste mere end én hjemmeside, findes der også en plan for det.

Virkeligt god kundeservice

Derudover er deres kundeservice noget af det bedste på markedet. Du vil opleve hurtig og kompetent service, og kundeservice hjælper dig ikke kun med hosting problemer, men også hvis du har generelle problemer med dit wordpress site. Derudover har de en super fin backup service, der sikrer dig hvis du skulle blive hacket. Er sidstnævnte tilfældet, kan de også hjælpe dig til at få dit site op at køre igen.

Du kan få fat i kundeservice på telefon, online chat og sociale medier, men de taler engelsk, så det er nødvendigt, du er konfortabel i det.

Er det nemt at skifte til en ny webhost?

Har du din hjemmeside på et andet webhotel? Hos siteground er det overraskende nemt. Hvis du selv er lidt teknisk anlagt, gøres det relativt enkelt via et siteground plugin. Hvis du gerne vil overlade det til eksperter, så klarer siteground supporten det nemt og smertefrit til en fast pris på 25 euro i skrivende stund (2022). Det er en nem process og det er ikke det, der skal være afgørende om du vælger at skifte.

siteground hosting

Sitegrond opfylder – efter min mening, alle krav til en god webhost løsning.

Vil du lære at blive din egen SEO ekspert?

Hvis du gerne vil arbejde videre med din SEO, og optimere din hjemmeside til at tiltrække dine drømmekunder, så tilbyder jeg dedikeret SEO undervisning.

Jeg har specialiseret mig i at lære soloselvstændige og marketingansvarlige at lave deres egen SEO. I min SEO undervisning får du 12-15 års erfaring kogt ned til et kort kursusforløb. Det vil sige, du kan være tilbage på 1. pladsen i løbet af kort tid.

I mine kurser arbejder vi typisk sammen på at få din side frem i søgeresultaterne, så efter endt kursus vil der allerede være strammet op.

Kontakt mig nu for mere information eller tjek mine aktuelle SEO kurser lige her.

Få undervisning i SEO – og få 75% betalt

Vidste du, at hvis du er selvstændig og din virksomhed er under 5 år gammel, så er du med stor sandsynlighed berettiget til at modtage tilskud på 75% til undervisning i SEO?

Du kan læse mere om tilskudsordningen her, og ellers er du meget velkommen til at kontakte mig, så taler vi om, hvordan vi kan få dig gjort til SEO ekspert.

Jeg håber du fik svar på dit spørgsmål: Hvad er SEO optimering, og du er selvfølgeligt velkommen til at kontakte mig, hvis du vil vide mere.

Sådan finder du mig:

Thor Online Markedsføring

Katrine Thorulf

Kystvej 26, 8500 Grenaa
T: 51805496
E: hej@thor-online.dk