Mange er ved at være klar over at hastighed på en hjemmeside har betydning. Knap så mange tænker over, hvor stor betydning, det faktisk har. I denne artikel fortæller jeg om, hvor vigtigt det er i forhold til SEO at din hjemmeside er hurtig.

Det har aldrig været vigtigere at have en hurtig hjemmeside. Flere og flere søgninger i google bliver foretaget fra mobilen, og derfor har google stadigt mere fokus på at skabe den bedst mulige oplevelse fra mobilen.

I sagens natur er du ikke altid garanteret en god forbindelse, når du bruger mobilen. Når du bevæger dig ud af wi-fi zonen, så kan dækningen variere meget.

Når en hjemmeside er langsom, kan det tage rigtigt lang tid for den at ”loade” – det vil sige, blive fuldt synlig, hvis netforbindelsen er dårlig.

SEO ekspert ekspert

Jeg hedder Katrine, er SEO ekspert og mit mål er at tage mystikken ud af SEO og gøre det simpelt for dig. Du får mine 12-15 års SEO erfaring kogt ned til saft. Velbekomme og selv tak 🙂

Google straffer hjemmesider med en dårlig brugeroplevelse

Du kender det selv – det er bare super irriterende at vente på en langsom hjemmeside, og tålmodigheden er ofte meget lille, når det kommer til at vente på at en hjemmeside fungerer.

Google lever af glade kunder, det er deres eksistensgrundlag at brugerne er glade og får, hvad de forventer. Derfor ”straffer” de hjemmesider, der giver en dårlig brugeroplevelse, så som at siden loader langsomt.

Det betyder i sin enkelthed at din side simpelthen ikke bliver vist i toppen af søgeresultaterne, hvis den er for langsom. Så du kan knokle nok så meget med at lave god SEO, men hvis hjemmesiden ikke fungerer som den skal, ja så er meget af dit hårde arbejde spildt.

 

Betydningen af en langsom hjemmeside – i kolde fakta

Der laves naturligvis mange undersøgelser på, hvilken betydning en hjemmesides hastighed har for hjemmesidens performance. Her har jeg fundet et par kolde facts, der nok vil få dig til at overveje, om du skal kigge på at få hastighedsoptimeret:

  • Konverteringsraten formindskes med op til 20%, for hvert sekund dit site er om at loade på mobil.*
  • Et site der loader på 10 sekunder, har en bounce-rate, der er 123% højere, end et site som indlæses på 1 sekund.*
  • Brugerplevelsen bliver op til 16% dårligere, for hvert et sekund dit site er om at loade.*

* Kilde:

 

Brug dette redskab til at se, hvordan det står til

Google har sit eget gratis redskab ”PageSpeed insights” – hvor du kan tjekke, hvordan det står til med hastigheden på din hjemmeside.

Når du kører din side igennem her, vil google fortælle, hvad den ser. Du får en diagnose på, hvor godt eller skidt det står til, og du får en liste over forbedringsmuligheder.

Mange af disse ting kan være en smule langhårede at få fiksede, men der er også mange du selv kan fikse med ganske små greb. Det er f.eks. sådan noget som at sørge for at billederne på din hjemmeside er ordentligt optimerede.

Følg instrukserne og se hvor meget du selv kan fikse, eller spørg din webmaster, hvordan du kommer i mål med resten.

Rigtig god fornøjelse 🙂

Vil du lære at lave din SEO selv?

Jeg har specialiseret mig i at lære soloselvstændige og marketingansvarlige at lave deres egen SEO. I min SEO undervisning får du 12-15 års erfaring kogt ned til et kort kursusforløb. Det vil sige, du kan være tilbage på 1. pladsen i løbet af kort tid.

I mine kurser er du ikke overladt til dig selv eller kun en del af en stor gruppe. Du får 1.1 undervisning, der er skræddersyet til dig, så vi sikrer os, at du får de resultater, du ønsker.

Kontakt mig nu for mere information eller tjek mine aktuelle SEO kurser lige her.

Få SEO undervisning – og få 75% betalt

Vidste du, at hvis du er selvstændig og din virksomhed er under 5 år gammel, så er du med stor sandsynlighed berettiget til at modtage tilskud på 75% til undervisning i SEO?

Du kan læse mere om tilskudsordningen her, og ellers er du meget velkommen til at kontakte mig, så taler vi om, hvordan vi kan få dig gjort til SEO ekspert.

Sådan finder du mig:

Thor Online Markedsføring

Katrine Thorulf

Kystvej 26, 8500 Grenaa
T: 51805496
E: hej@thor-online.dk