Fedt, du har fået øjnene op for SEO og har fået mod på at lære, hvordan du kommer til tops i google. Det kan give dig en kæmpe fordel på den lange bane. I denne artikel giver jeg dig en hurtig Google SEO starter guide, så du ved i hvilket hjørne du skal starte, for at komme bedst fra land.

 

Fundamentet er det vigtigste, når du begynder at lave SEO

Du kan bruge nok så meget krudt på at lære dig god SEO, skrive lange, gode tekster og have et website der bare spiller. Men det nytter ikke meget, hvis du skyder fuldstændigt forbi ifht. de kunder, du gerne vil tiltrække.

Du har i princippet frit valg på alle hylder, når det gælder at tiltrække kunder fra google, så det kan virkeligt godt betale sig at gøre lidt forarbejde og finde ud af, hvem din drømmekunde er og hvordan du tiltrækker dem.

Start derfor med at:

1: Tænk over, hvem din drømmekunde er og hvilket problem, du vil løse for dem. Er du zoneterapeut, og specialist i at kurere babyer for kolik, ja så er det et naturligt sted at starte.

2: Sæt dig i kundens sted, og find ud af, hvad denne type kunde vil søge på i google. Det kan f.eks. være lige ud af landevejen “kolik baby” – men det kan også være symptom betinget så som “hvorfor græder min baby konstant”.

3: Brug en seo keyword rank checker til at finde disse gode keywords. Det er virkeligt et vigtigt og uundværligt redskab, hvis du vil noget med SEO. Med det kan du finde ud af, hvor mange der rent faktisk søger på disse ord. Det er vigtigt der er en vis søgevolumen, før at det kan betale sig at SEO optimere imod bestemte keywords.

Jeg har en anbefaling til en rigtigt godt værktøj – se min anbefaling til en seo keyword rank checker.

 

SEO ekspert ekspert

Jeg hedder Katrine, er SEO ekspert og mit mål er at tage mystikken ud af SEO og gøre det simpelt for dig. Du får mine 12-15 års SEO erfaring kogt ned til saft. Velbekomme og selv tak 🙂

Sørg for at teknikken spiller

Dette er måske i virkeligheden trin 1, for hvis ikke din hjemmeside lever op til de tekniske krav, så kommer du ingen vegne.

Og hvad mener jeg så, når jeg siger, teknikken skal spille? Lidt forenklet sagt så bør du have en rimeligt ny hjemmeside. Eller i det mindste en hjemmeside i et system som wordpress, hvor den bagvedliggende kode kan opdateres efter nye standarder.

En god indikator for om din side fungerer ok teknisk er hvis den fungerer fint på mobiltelefonen. Tjek den der, og er der ikke noget der ser mærkeligt ud, så kan du roligt gå i gang med at arbejde på din SEO. Vil du have lidt flere teknik tips, kan du tjekke min artikel omkring en SEO venlig hjemmeside.

 

Skriv, skriv, skriv – med kvalitet for øje

Det er – og vil altid være – godt indhold, der lægger fundamentet til god SEO.

Googles algoritmer ændrer sig hele tiden – og ingen ved rigtigt hvordan det fungerer. Så det kan være spildt arbejde at gå med på mange trends (selvom det er godt at holde sig opdateret).

Men hvis bare du sørger for at skrive godt, fagligt velfunderet, letlæseligt indhold, der rent faktisk giver din kunde de svar, de søger, ja så har du sendt dig selv rigtigt godt afsted til fremtiden. Denne type tekster er dem der over tid klarer sig bedst.

Der skal selvfølgeligt være noget “on page SEO optimering” som man kalder det, og det kan du læse lidt mere om her. Men indimellem siger jeg lidt provokerende at du skal glemme alt om google når du skriver dine tekster og fokusere mere på at skrive godt indhold, der er til værdi for din kunde.

Få on-page SEO tjeklisten her

Sørg for at bygge links – interne og eksternt

Den sidste ting i denne google SEO starter guide, der er vigtig at få på plads er, at du skal blive bevidst om at linke på en god måde. Links er internettets form for likes, og det er en måde at fortælle google, hvilket indhold der er vigtigt og bør vises. 

Linkbuilding er delt op i to kategorier – eksterne links og interne links, og det forklarer jeg lidt nærmere her:

 

Interne links er dem, der linker fra en side på din egen hjemmeside til en anden side på din egen hjemmeside. Altså, når du et sted i en artikel henviser til et andet sted på din hjemmeside, hvor kunden kan læse mere.

Disse links er ikke bare links, men en måde at prioritere dit indhold på din hjemmeside. Jo flere links desto vigtigere. Derfor skal du sørge for at linke rigtigt meget til de sider du SEO optimerer. Så ved google, at de skal prioriteres ifht dit andet indhold.

Eksterne links er dem der peger fra andre hjemmesider og ind på din hjemmeside. Drømmescenariet er at få en masse links fra stærke, autoritære hjemmesider indenfor dit fagområde. Det kan være svært, men du kan starte med at spørge samarbejdspartnere, leverandører, sponsorer, kolleger og lign, om de vil linke til din hjemmeside.

Det ville være rigtigt fedt hvis du kunne få links – ikke bare til din forside, men også ind på de sider, du søgemaskineoptimerer.

Du kan starte med at opdatere dine oplysninger i krak – her kan du tilføje et stærkt link til din hjemmeside, når du redigerer din profil.

Mange vælger at købe links og dermed spare en masse tid og besvær. Det er en hurtig og nem løsning, som der er meget delte meninger om. Hvis du vil vide mere om at købe links, kan du læse denne artikel.

Få undervisning i SEO – og få 75% betalt

Vidste du, at hvis du er selvstændig og din virksomhed er under 5 år gammel, så er du med stor sandsynlighed berettiget til at modtage tilskud på 75% til undervisning i SEO?

SEO er bare meget nemmere, hvis du lærer det af nogen, og jeg laver både SEO kurser og SEO undervisning, som er berettiget til disse tilskud. Disse kurser vil gøre dig til ekspert, så du i fremtiden selv kan lave din egen, professionelle SEO.

Du kan læse mere om tilskudsordningen her, og ellers er du meget velkommen til at kontakte mig, så taler vi om, hvordan vi kan få dig gjort til SEO ekspert.

Jeg håber du fik noget ud af denne google SEO starter guide, og rigtig god fornøjelse 🙂

Sådan finder du mig:

Thor Online Markedsføring

Katrine Thorulf

Kystvej 26, 8500 Grenaa
T: 51805496
E: hej@thor-online.dk