Hvor hurtigt bliver jeg nummer 1 i google? Det spørgsmål får jeg ofte, og jeg må altid sige at “det kommer an på”.

Der er ikke nogen regel overhovedet. Men i denne artikel fortæller jeg om 5 ting, der er afgørende for at du har en chance for at komme hurtigt til tops.

Så, hvor lang tid tager det at nå til tops i google?

Jeg kommer nok ikke udenom at give dig en tidsramme for det, alle har lyst til at høre svaret på.

Som sagt, så er det ikke nogen “one size fits all” i SEO. Det kan tage alt fra 1 dag til et år. De fleste seo rådgivere kommer med en tommelfinger-tidsramme der hedder 3-6 måneder, men det afgøres altså af et væld af forskellige faktorer: Jeg kommer ind på 5 af de vigtigste faktorer i det følgende.

1: Dit content skal matche dit søgeord

Du er sikkert allerede med på at en god søgeordsanalyse er afgørende for din SEO. Hvis du er i tvivl om hvordan du laver det, er det virkeligt et godt sted at opgradere dine kompetencer med et SEO kursus eller anden undervisning i, hvordan man får det til at sidde lige i skabet.

Når du har dine vigtigste keywords på plads, så er det af afgørende betydning, at du får dit indhold bygget op, så det matcher og dækker dette keyword. 

Sørg for at din artikel er velskrevet, uddybet og belyser emnet fra flere sider. Dit indhold er din chance for at fremstå som ekspert i dine kunders – og googles øjne. Leverer du godt indhold der dækker dit emne, vil du blive rigeligt belønnet.

Husk endeligt at tilføje en variationer af billeder og meget gerne video – det betyder, du leverer indhold for enhver smag.

SEO ekspert ekspert

Jeg hedder Katrine, er SEO ekspert og mit mål er at tage mystikken ud af SEO og gøre det simpelt for dig. Du får mine 12-15 års SEO erfaring kogt ned til saft. Velbekomme og selv tak 🙂

2: Din autoritet som hjemmeside

En absolut afgørende faktor er, om google har tillid til din hjemmeside og anser den som en autoritet i dit felt. Der er flere faktorer der afgør, hvor meget autoritet du har, bl.a.:

Sidens alder: Har du lige lavet din hjemmeside, vil der være noget ekstra forsinkelse på ifht. gode placeringer. Du er nødt til lige at vise dit værd for google. Men dermed ikke sagt, at man ikke kan rykke frem i bussen rimeligt hurtigt. Det gør du bla. via det næste punkt.

Godt indhold på et afgrænset felt. Du kan gøre det meget nemmere for dig selv at nå til tops ved at snævre dit emne ind til niche indhold snarer at skrive om alt. Er du psykolog, er det bedre at vælge en niche som “pyskolog og angst” og så blive dominerende på det først. Det vil tage dig meget længere tid at “eje” ordet psykolog.

Indgående links: Links fra andre hjemmesider, der peget ind på din hjemmeside er internettes svar på “likes”. Har du mange indgående links – især fra andre sider med høj autoritet, eller fra sider, der er fagligt relevante, så kommer din side til at fremstå troværdig og mere autoritær. Derfor er det rigtigt vigtigt, du også lægger noget fokus på god linkbuilding.

3: God, sund teknik

Vi kommer altså ikke udenom dette emne. Hvis ikke teknikken er på plads, så får dit gode content altså ikke de muligheder, det fortjener. 

Tekniske ting, du selv kan gøre noget ved er f.eks: 

  • Tjek at det ser godt ud på mobilen, og lav indhold der passer til mobile enheder.
  • Sørg for altid at lave (gode) META tekster
  • Tjek at der ikke opstår døde links – 404 fejl. og få dem rettet
  • Vær obs på at komprimere billeder, så din side ikke er for tung og loader for langsomt
  • Undgå orphan pages – altså sider der ikke er linket til fra andre sider

 

4: En god intern link-struktur

Mange overser denne del, men det er virkeligt vigtigt med en god linkstruktur på din side. Det er din måde at fortælle google, hvilket indhold den skal prioritere og indeksere. Sørg for at linke til dit vigtigste indhold fra andre sider, og hav på forhånd en klar idé om, hvilke sider der er vigtigst for din forretning. 

Links fra din forside, er de aller stærkeste, så vær meget bevidst om at linke til dit vigtigste indhold fra forsiden, og undgå links til sider, der ikke har værdi for din forretning.

5: Speed det hele op med Google Search Console

Måske kender du Google Search Console? Det er googles redskab til dig som webmaster, og her får du en række muligheder for at tjekke sundheden på din hjemmeside (med google briller), finde potentielle muligheder og at justere dit nuværende arbejde.

En af de redskaber, der tilbydes, et at man kan tilmelde sit link til indekstering. Når du gør det, kommer du på en prioriteret liste, og google vil sende en googlebot til din nye hjemmeside hurtigst muligt. Det kan faktisk være ret afgørende for hurtigt at blive indekseret og nå en god placering.

Men – hvis ikke tingene fra denne artikel er på plads, er du lige vidt – så når du ikke dine placeringer.

Skal jeg lære dig at blive endnu skarpere til SEO?

Jeg har specialiseret mig i at lære soloselvstændige og marketingansvarlige at lave deres egen SEO. I min SEO undervisning får du 12-15 års erfaring kogt ned til et kort kursusforløb. Det vil sige, du kan være tilbage på 1. pladsen i løbet af kort tid.

I mine kurser arbejder vi typisk sammen på at få din side frem i søgeresultaterne, så efter endt kursus vil der allerede være strammet op.

Kontakt mig nu for mere information eller tjek mine aktuelle SEO kurser lige her.

Sådan finder du mig:

Thor Online Markedsføring

Katrine Thorulf

Kystvej 26, 8500 Grenaa
T: 51805496
E: hej@thor-online.dk