En følger spørger mig: Min SEO trafik er pludseligt faldet ret meget, hvorfor det?

I denne artikel vil jeg give et par bud på, hvad årsagen til et pludseligt drop i trafik kan skyldes.

Først og fremmest skal du undersøge om trafikken er faldet pludseligt eller om det er sket over længere tid. 

Hvis trafikken er faldet pludseligt, kan det skyldes følgende:

Hvis du er kommet til at tilføje et “no-index” tag på siden eller hvis din udvikler har glemt at fjerne dette tag da i lavede nyt site. Bruger du wordpress, kan du tjekke det under indstillinger>læsning>søgemaskinesynlighed.

Der må ikke være flueben i det felt, da du så beder søgemaskiner om ikke at indeksere dette site.

Din side er blevet taget af google pga virus

Det sker at hjemmesider bliver ramt af virus, og det er ikke altid at det bliver opdaget så snart det sker. Men google har jo et øje på hver finger, så hvis der opstår uregelmæssigheder, vil google fjerne siden fra søgeresultaterne.

Tjek Google Search Console for at se, om google har registreret nogle uregelmæssigheder.

 

Hvis trafikken er faldet gradvist, kan det skyldes følgende:

 

At google har rullet en core update ud, som er en opdatering af, hvordan google generelt indekserer sider. Disse core updates følges altid med stor opmærksomhed i SEO verdenen, fordi de kan have en ret stor indflydelse på placeringer af de enkelte sider.

Der er som sådan ikke noget i vejen, hvis en side falder i søgeresultaterne pga. dette. Det er mere et udtryk på at google har ændret måde at se hjemmesider, og at der så er nogle lavere rangerende sider der er kommet frem i lyset på bekostning af din.

Den enest måde at komme omkring dette på er at se hvad de bedste gør som du ikke gør og så prøve at forbedre dit eget site for at prøve at genvinde positionen.

 

At dine konkurrenter er blevet skarpere til SEO og at konkurrencen derfor er blevet hårdere. Det er nok den mest sandsynlige grund til at dine placeringer er faldet.

Her er der ikke andet for end at tage arbejdshandskerne på og begynde det gode arbejde på at genvinde din position.

Du kan i dette tilfælde overveje at tage et SEO kursus og opgradere dine kompetencer så du kan holde dig skarp og foran dine konkurrenter.

Skal jeg lære dig at blive endnu skarpere til SEO

Jeg har specialiseret mig i at lære soloselvstændige og marketingansvarlige at lave deres egen SEO. I min SEO undervisning får du 12-15 års erfaring kogt ned til et kort kursusforløb. Det vil sige, du kan være tilbage på 1. pladsen i løbet af kort tid.

I mine kurser arbejder vi typisk sammen på at få din side frem i søgeresultaterne, så efter endt kursus vil der allerede være strammet op.

Kontakt mig nu for mere information eller tjek mine aktuelle SEO kurser lige her.

Sådan finder du mig:

Thor Online Markedsføring

Katrine Thorulf

Kystvej 26, 8500 Grenaa
T: 51805496
E: hej@thor-online.dk