Når man bestemmer sig for at lære SEO, så kan det være utroligt svært at vide, hvor man skal starte. SEO er et ret bredt evne, og når man er nybegynder i SEO universet, så har man selvsagt ikke erfaringen til at vide, hvor det giver mest mening at starte. I denne “SEO for begyndere” artikel vil jeg fortælle lidt om, hvordan du kan gribe sagen an for at få mest muligt ud af din tid, og skabe resultater nemmest muligt.

 

Trin 1: Teknikken skal spille

Regel nummer 1 i SEO er at teknikken på din hjemmeside er nødt til at fungere. Hvis ikke det tekniske fundament er på plads, ja så kan du lave den fedest SEO optimerede hjemmeside og allivel ikke høste resultater.

Og hvad mener jeg så, når jeg siger, teknikken skal spille? Lidt forenklet sagt så bør du have en rimeligt ny hjemmeside. Eller i det mindste en hjemmeside i et system som wordpress, hvor den bagvedliggende kode kan opdateres efter nye standarder.

En god indikator for om din side fungerer ok teknisk er hvis den fungerer fint på mobiltelefonen. Tjek den der, og er der ikke noget der ser mærkeligt ud, så kan du roligt gå i gang med at arbejde på din SEO. Vil du have lidt flere teknik tips, kan du tjekke min artikel omkring en SEO venlig hjemmeside.

 

Trin 2: Forskel på en “almindelig” hjemmeside og en webshop

Når teknikken er på plads, skal du forholde dig til, om det er en webshop eller en ganske almindelig hjemmeside, du har med at gøre.

Hvis du vil lære SEO til webshops, så er det vigtigt du sætter dig ind i strukturering af sitet. Det er vigtigt at få en klar og enkel struktur og få puttet dine produkter i kategorier, der giver mening. Det her trin er vigtigt for at du kan skabe noget tyngde i din produktverden.

Skal du bare lave en “almindelig” hjemmeside uden en helt masse sider, så er kravene til struktur ikke helt så store. Du kan læse mere om en god hjemmeside struktur her.

 

Trin 3: Research og forarbejde

Folk der har prøvet SEO uden de store resultater har ofte fejlet dette trin. Keyword analysen er ryggraden i god SEO, og det er bare rigtigt vigtigt, du bruger noget tid til dette. Ud fra din keyword analyse, ved du hvor kunderne er, du ved hvilke ord der giver mest værdi for dig at ligge nummer 1 på i google, og du ved, hvor du skal bruge din tid og energi. Igennem en god keyword analyse, får du inspiration til det gode indhold du skal lave.

 

Trin 4: Skriv gode tekster af høj kvalitet

Når du har lavet din keywordanalyse, ved du hvilke keywords, der er værd at gå efter. Herefter er det bare om at fatte pennen og komme i gang med at skrive godt indhold.

SEO for begyndere skal selvfølgeligt ikke gøres kompliceret og jeg plejer at sige til nybegyndere, at de skal glemme SEO når de skriver tekster. Koncentrer dig om at skrive en rigtig god artikel indenfor dit valgte emne på 600-1200 ord. Herefter sørger du for at putte dit søgeord (og relaterede søgeord) ind, så det virker naturligt. Husk at få det til at fremgå i starten af artiklen.

Det er vigtigt at keywordet er til stede i din artikel – ellers vil google ikke vide, den skal vise dig på det keyword. Men det skal indgå naturligt. Og hvis din tekst er god, fyldig og faglig og måske endda indeholder video og infografikker, ja så skal du nok få succes.

Trin 5: Bind det hele sammen med links

Links fra side til side inde på din hjemmeside er det man kalder interne links. Det er dit vigtigste redskab til at fortælle google, hvad der er vigtigt på din hjemmeside, og hvad du gerne vil have google til at prioritere. Alle sider skal have et link – ingen må stå alene – men sørg for at linke mest til de sider, du gerne vil have folk kommer ind på via google. Det er det man kalder hjørnestensindhold.

Dit aller vigtigste indhold bør også have et link fra forsiden. Links fra forsiden er dem med mest power og dem skal du uddele med omhu og kun linke til dine vigtigste sider.

Herefter kan du bruge lidt tid på eksterne links – det vil sige udgående links. Lav selv 1-2 links til andre hjemmesider indenfor samme emne (dog ikke dine top konkurrenter) og se om du kan skaffe nogle links udefra til at linke ind på din hjemmeside. Feks leverandører, samarbejdspartnere og lignende. Links udefra er med til at fortælle google, at denne side skal prioriteres i søgeresultaterne.

Skal jeg hjælpe dig videre med din SEO?

Det var en helt basal opskrift til SEO for begyndere. Vil du gerne lære mere, så tilbyder jeg forskellige former for SEO undervisning og SEO kurser som du kan se på linksne.

Det er vigtigt for mig at gøre SEO simpelt, og jeg giver dig mine bedste tricks til at blive SEO haj på ganske kort tid. Faktisk skal der ikke så meget til for at nå et højt niveau – også selvom du er begynder.

 

Sådan finder du mig:

Thor Online Markedsføring

Katrine Thorulf

Kystvej 26, 8500 Grenaa
T: 51805496
E: hej@thor-online.dk