En af de vigtigste redskaber i en SEO managers værktøjskasse er en god SEO keyword rank checker. Dette redskab gør det muligt at tjekke dine placeringer i google – og uden sådan en, er det rigtigt svært at følge med i, hvordan det går med dit SEO arbejde.

I denne artikel fortæller jeg dig om mit yndlings-tool – som i øvrigt er en af de mest enkle og billigste på markedet.

Hvad er en SEO keyword rank checker?

Lad os starte fra starten. En SEO keyword rank checker er et program der viser dig, hvor højt (eller om) din hjemmeside rangerer i google på specifikke keywords.

Du kan følge dine keywords udvikling over tid og det er afgørende for at du kan finde ud af, hvor du skal lægge din energi.

Men de fleste SEO rank trackere tilbyder også flere funktioner så som redskaber til at lave en keyword analyse, redskaber til at diagnosticere fejl på din hjemmeside – så du har mulighed for at udbedre dem. 

Analyse af konkurrerende websites (så du kan måle dig med dem og evt. gå efter deres keywords) og et overblik over linkbuilding er også ofte en del af pakken og rigtigt nyttigt, hvis du gerne vil noget med din SEO.

SEO ekspert ekspert

Velkommen til.

Jeg hedder Katrine, er SEO ekspert og mit mål er at tage mystikken ud af SEO og gøre det simpelt for dig. Du får mine 12-15 års SEO erfaring kogt ned til saft. Velbekomme og selv tak 🙂

Min anbefaling til de fleste: Keep it simple

Der findes rigtigt mange rank checker tools derude, og det kan hurtigt virke som en jungle. Der findes altså trackers til alle behov – fra fra dig der arbejder i professionelle SEO bureauer til dig, der selv sidder med din SEO. Min nummer 1 anbefaling til dig, der selv sidder med din SEO er Übersuggest.

Den helt overvejende og dominerende grund er at dette rank tracker redskab er enkelt og lige til. Det kan hvad det skal kunne – og de “avancerede” funktioner (som man ser i mange andre tools) er skåret fra for at holde det enkelt.

Hvis du ikke er et SEO bureau eller laver SEO rådgivning, så har du langt fra brug for de vilde funktioner. Det er rent faktisk bare med til at forvirre mere end det gavner.

 

Gratis keyword tjekker fra Übersuggest

Übersuggest tilbyder nogle af deres features gratis. Det fungerer super fint, man får adgang til en hel masse data i den gratis version.

F.eks. kan du indtaste din webadresse og straks får du et overblik over, hvordan din hjemmeside klarer sig rent SEO mæssigt. Du kan se hvilke keywords din hjemmeside rangerer på aktuelt.

Derudover kan du få inspiration til nye keywords og langt hen ad vejen bruge dette redskab til at komme igang med en keyword analyse.

Der er selvfølgeligt begrænsninger på denne gratis version i form af hvor mange søgninger du kan lave, hvor meget data du får vist og det er ikke alle funktioner, du har adgang til.

Men dette gratis SEO keyword rank checker giver dig en rigtig god fornemmelse af, hvordan du kan bruge Übersuggest i fremtiden og om det passer til dit temperament.

Übersuggest tilbyder 7 dages gratis prøvetid, hvor du får adgang til hele paletten af funktioner. Prøv det, og se om det er noget for dig.

 

Hvad koster et SEO keyword tool

Det er helt vildt forskelligt. Lige nu koster Übersuggest 199,- kr pr måned, som er ret billigt for den type software, og du kan købe et livstidsabonnement for 1995,- kr. Men igen, funktionaliteten er ikke vildt avanceret og du betaler således kun for det du “har brug for”.

Der findes rigtigt mange andre tools derude, og de koster ofte fra 99 USD pr måned og op. Så det er vigtigt at du gør dig nogle tanker om, hvad du rent faktisk har brug for.

 

Andre SEO keyword rank checker redskaber

Der findes, som nævnt, et væld af rank tracker tools derude, og her giver jeg dig lige en hurtig oversigt over nogle af de mest brugte. Priserne er vejledende – giv gerne lyd hvis du ser at noget har ændret sig.

SE ranking

Bedst til:
Selvstændige, SEO bureauer og digitale bureauer

Gratis prøveperiode:
7 dage

Vejl. pris
Essential Plan: $31/md,
PRO Plan: $71/md,
Business Plan: $151/md.

Klik og læs mere

Semrush

Bedst til:
Små og mellemstore virksomheder, bloggere

Gratis prøveperiode:
7 dage

Vejl. pris
$99.95 Pro Plan
$199.95 Guru Plan
$399.95 Business Plan

Klik og læs mere

Ahrefs

Bedst til:
Alle forretninger

Gratis prøveperiode:
Ikke gratis

Vejl. pris
Basic Plan – $99/md,
Business Plan – $399
Bureau Plan – $999.

Klik og læs mere

MOZ

Bedst til:
Alle forretninger

Gratis prøveperiode:
30 dage

Vejl. pris
$99-$599/md

Klik og læs mere

Skal jeg lære dig at blive endnu skarpere til SEO?

Jeg har specialiseret mig i at lære soloselvstændige og marketingansvarlige at lave deres egen SEO. I min SEO undervisning får du 12-15 års erfaring kogt ned til et kort kursusforløb. Det vil sige, du kan være tilbage på 1. pladsen i løbet af kort tid.

I mine kurser arbejder vi typisk sammen på at få din side frem i søgeresultaterne, så efter endt kursus vil der allerede være strammet op.

Kontakt mig nu for mere information eller tjek mine aktuelle SEO kurser lige her.

Sådan finder du mig:

Thor Online Markedsføring

Katrine Thorulf

Kystvej 26, 8500 Grenaa
T: 51805496
E: hej@thor-online.dk