Vil du i gang med et nyhedsbrev og ved ikke hvordan du gør? Så læs med her. Her fortæller jeg dig, hvilket program til nyhedsbreve, der er nemmest at komme i gang med.

Det er perfekt til soloselvstændige, foreninger eller mindre virksomheder. 

Og især perfekt til dig der gerne vil have et enkelt system der fungerer.

 

Kan man bruge outlook, gmail, apple-mail eller det du normalt bruger, til at sende nyhedsbreve?

 

Man kan sagtens sende mails til mange kontakter via det system du bruger til at sende din virksomhedsmail fra.

Men rent juridisk går det ikke. Der er stramme regler for privatliv – ikke mindst efter GDPR opstramningerne, og derfor stilles der krav til det system, du bruger, når du vil udsende nyhedsbreve.

F.eks. er det en nødvendighed at modtageren kan afmelde sig nyhedsbrevet med et enkelt klik, og det kan dit almindelige mailsystem altså ikke håndtere.

Det er derfor nødvendigt at bruge et program der er beregnet til udsendelse af nyhedsbreve – som F.eks. MailerLite, som jeg gennemgår lidt senere i artiklen.

SEO ekspert ekspert

Jeg hjælper dig med at skabe passiv og automatisk indtægt i din forretning. Du får mine 12-15 års erfaring kogt ned til saft. Velbekomme og selv tak 🙂
Artiklen her indeholder affiliate links, som betyder jeg får en lille belønning, hvis du signer up. Så tusind tak på forhånd, hvis du gør det 🙂

Har du brug for teknisk hjælp til opsætning af e-mail?

Jeg kan hjælpe! Det skal ikke være teknikken der stopper dig i at komme i gang med email marketing. Læs mere om muligheden for hjælp til teknikken her.

Hvordan fungerer et program til nyhedsbreve?

Det fungerer lidt anderledes end det system, du normalt bruger til din mail. For det første foregår alt online via en hjemmeside – så programmet skal ikke installeres på din computer.

I dette online system opbevarer du alle dine kontakter.

Der er også her du bestemmer, hvem der skal have dine mails og hvem der ikke skal.

Systemet er lavet sådan at du laver dine mails inde i det – og tilbyder nogle helt andre og bedre muligheder for at sætte en pæn mail op end f.eks. gmail og outlook.

Hvilket nyhedsbrevprogram er bedst og nemmest at bruge?

Jeg vil til enhver tid anbefale det program der hedder MailerLite

Det er perfekt til dig, der er ny i den verden og bare gerne vil lære, hvordan man kommer i gang med et nyhedsbrev.

Det er nok det mest brugervenlige system på markedet og har ikke alt for mange smarte funktioner, der er svære at finde ud af.

Systemet kan lige præcis det, det skal kunne. Og så er der tilmed et af de billigste systemer på markedet. Ja faktisk er gratisversionen i mange tilfælde nok.

Mailer lite email system

MailerLite i tal

Dette er inkluderet i gratisversionen:

  • 1000 kontakter
  • 12000 e-mails pr./md

Priser med abonnement

  • Pris for “billigste abonnement 2023” = 9$/md
  • Pris ved 2500 kontakter for “billigste abonnement 2023” = 15$

Fordele:

  • Utroligt brugervenligt – nok det mest brugervenlige af de tre nyhedsbrev systemer
  • Man får utroligt meget i gratisversionen, både i antal subscribers men også i funktionalitet
  • Nok det nemmeste system at komme i gang med og godt egnet til dig, der bare vil have et enkelt system, der virker

Ulemper:

  • Ikke egnet til meget komplekse marketing strategier
  • Færre integrationer med andre systemer (men de vigtigste er der)
  • Rapportering er lidt mere begrænset

Det kan også være super relevant at kigge på dette sytesm, hvis du leder efter et alternativ til mailchimp. Læs mere om hvorfor.

 

Gratis minikursus i at komme i gang med e-mail marketing

Hvis du kunne bruge lidt hjælp til at lære at bruge et program til udsendelse af nyhedsbreve, så har jeg lavet et lille minikursus til dig. Kurset tager udgangspunkt i det meget brugervenlige system MailerLite og jeg viser dig, hvordan du opretter en gratis konto, hvordan du laver de vigtigste indstillinger og ikke mindst – hvordan du laver og sender dit første nyhedsbrev.

Kurset kan hentes til 0,- kroner herunder.

Hvordan kommer mine kontakter ind på mit nyhedsbrev?

Hvis du har nogle kontakter i forvejen på din computer eller i et andet nyhedsbrevsystem, kan disse nemt overføres når du skal til at begynde med at bruge programmet.

Enten kan du overføre det fra et excelark/csv fil eller du kan indtaste det manuelt, hvis du foretrækker det.

Herefter skal du koble din hjemmeside sammen med mailsystemet, så nye folk, der tilmelder sig din hjemmeside, automatisk kommer ind på dit nyhedsbrev.

 

Hvordan skriver man en mail i et nyhedsbrevsystem?

Nu er det jo MailerLite jeg anbefaler til at komme i gang med, fordi det er utroligt brugervenligt og det er ganske enkelt at lave en mail der.

Du kan vælge nogle skabeloner, og arbejde videre fra det. Eller du kan lave dit eget design, der passer til din virksomhed eller forening. Herefter kan du bruge dette design igen og igen hver gang du sender en ny mail.

I mailen vil der være tekstfelter som du bare kan begynde at skrive i og lave selve indholdet til dit nyhedsbrev.

Når du er færdig, skal du vælge om du vil sende til alle dine kontakter eller blot en gruppe. Og så vælger du, hvornår den skal sendes. Mailen skal ikke sendes med det samme – du kan indstille den til at automatisk at sende, når det passer dig.

Jeg kan anbefale dig at oprette dig i MailerLite og prøve funktionerne. Det er gratis og du kommer ikke til at betale noget, før du selv opgraderer til et betalt abonnement. Så det er gratis at prøve sig frem og se, om det er noget for dig, og der er ingen ”fælder” ved at oprette sig.

Du kan gratis tilmelde dig MailerLite her.

 

Hvordan kobler man nyhedsbrev og hjemmeside sammen?

Det kommer lidt an på, hvilket mailprogram du bruger og hvilket hjemmesidesystem du har.

Bruger du f.eks. wordpress og MailerLite, så kobles det nemt sammen med et gratis plugin, som du installerer på din hjemmeside.

Herefter skal du bare have en API nøgle (som du finder i MailerLite) og når den er indtastet, er der forbindelse. Der er ganske enkelt.

En anden metode er at indsætte et stykke kode på hjemmesiden, der sørger for forbindelsen.

Men som sagt kommer det helt an på, hvilke systemer du bruger.

 

Hvordan kan man se, om nyhedsbrevet bliver åbnet?

Din chef vil måske spørge til dit nyhedsbrev – hvordan går det og hvor mange ser det? Og her er det godt at kunne vise lidt statistik. Der er systemerne heldigvis gode for her kan man præcis se, hvonår det er blevet sendt, hvor mange der har åbnet og om nogen har klikket på nogle links. Det er ganske smart.

Vil du vide mere?

Hvis du vil vide mere omkring nyhedsbrev systemerandre ting, så er du velkommen til at spørge. Jeg arbejder hver dag med at sætte systemer op, der skal gøre det så nemt som muligt at skaffe passiv indtægt og et automatisk flow af kunder til virksomheder.

Du er meget velkommen til at kontakte mig, hvis du vil høre mere.

Smil fra Katrine

Sådan finder du mig:

Thor Online Markedsføring

Katrine Thorulf

Kystvej 26, 8500 Grenaa
T: 51805496
E: hej@thor-online.dk